Dichtbij voelt heel ver weg


Mijn beroep is aanraken.  Vaak sta ik naast je.
Dichtbij.
Niet alleen in “werkhouding" maar ook door de levensverhalen die jij mij vertelt, liggend op mijn tafel. Ik ben er voor jou, zowel fysiek met mijn handen als mentaal met mijn luisterend oor. Ik heb een zogenoemd “contactberoep” en mag daarom op dit moment mijn werk niet doen.

Het is een tijd waarin wij afstand moeten nemen om geen gevaar voor elkaar te zijn. Een tijd waar gevraagd wordt goed voor jezelf te zorgen. Waar een zo goed mogelijk werkend immuunsysteem belangrijk is. Juist in deze tijd zou massage een stukje ontspanning kunnen bieden. En eerlijk gezegd, ik kan niet wachten om aan het werk te gaan. Want daar waar mijn cliënten aangeven mijn handen te missen, missen mijn handen hen. Er wordt hard gewerkt aan een protocol, zodat ik straks misschien weer mag werken. En hoe fijn het zou zijn om te mogen werken, er zijn bij mij ook veel vragen. 

Want hoe ga ik straks invulling geven aan mijn praktijk? Is dit werkbaar voor mij? Op papier ziet het er redelijk uit, maar hoe is het om dit in de praktijk, in mijn praktijk, te brengen? En wat ik nog veel belangrijker vind, hoe ga jij dit als mijn cliënt ervaren? Kan ik straks die ontspanning geven, waar jij behoefte aan hebt? Hoe gespannen ben ik straks in dit nieuwe werken? Kan ik dat loslaten tijdens het masseren zodat jij daar niks of zo weinig mogelijk van merkt? Voel jij je opgelaten als je bij mij in de praktijk bent? Kun jij hiermee zijn? Geeft het weerstand bij jou? Creëert dit een afstand, die er normaal gesproken niet is? Allemaal vragen waar ik het antwoord niet op weet.

Jaren geleden sprak mijn schoonvader de wijze woorden: “Je moet je pas zorgen gaan maken als het zover is.” Hij heeft groot gelijk.
Toch is het niet verkeerd om eens stil te staan bij, misschien straks, mijn nieuwe manier van werken. Want zoals het was, zal het voorlopig niet meer zijn… Ik heb nog zoveel vragen en niemand weet de antwoorden. Ook ik weet ze niet, maar ik voel des te meer.
En op dit moment voelt dichtbij juist heel ver weg.

Voor meer informatie:

mail naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
of bel 06 23 73 63 57 

Contact


Relieve
Groenewoudskade 2
2371 BN Roelofarendsveen
06 23 73 63 57
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Volg Gea